divendres, 4 d’abril del 2014

LA PASTISSERA I ELS FOLLETS

Cia. L’ESTAQUIROT TEATRE, Dissabte 5 a les 18:00 Sala Fiveller.
  
Com cada any el grup XARXA MOLLET col·labora amb la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès, en aquesta ocasió portem l’espectacle LA PASTISSERA I ELS FOLLETS, de la companyia l’Estaquirot Teatre. La posada en escena d’aquest espectacle, està pensada per a que els nens puguin reconèixer fàcilment l' espai on es desenvolupa l' acció, l'obrador d'una pastisseria amb tots els elements que s'hi poden trobar.


Un bon dia , la Neus, la pastissera nota que a l'obrador hi passen coses estranyes i es neguiteja perquè pensa que potser hi han ratolins. Però el que realment passa, es que hi ha uns follets que des de fa molts anys viuen en aquella pastisseria; allà tenen el seu món, dormen , treballen, juguen i es diverteixen.

Després de moltes peripècies , la pastissera i els follets decideixen que serà millor no fer-se la guitza i junts col·laborar per a fer uns pastissos que tan sols es puguin trobar a la pastisseria de la Neus ," els pastissos de fer riure". és un espectacle de creació que va dirigit principalment als més petits.

Un bon dia la Neus, la pastissera , nota que a l'obrador hi passen coses estranyes i es neguiteja perquè pensa que potser hi han ratolins. Però el que realment passa, és que hi han uns follets que des de fa molts anys viuen en aquella pastisseria; allà tenen el seu món, dormen , treballen, juguen i es diverteixen.

Després de moltes peripècies , la pastissera i els follets decideixen que serà millor no fer-se la guitza i junts col·laborar per a fer uns pastissos que tan sols es puguin trobar a la pastisseria de la Neus ," els pastissos de fer riure".

Escenes divertides, musicals, altres més intimistes, la manipulació a vista dels entremaliats follets i la relació que estableixen amb la pastissera fan d'aquest, un espectacle dinàmic i atractiu tant pels més petits com per als més grans.

Escenes divertides, musicals, altres més intimistes , la manipulació a vista dels entremaliats follets i la relació que estableixen amb la pastissera fan d'aquest, un espectacle dinàmic i atractiu tant pels més petits com per als més grans.

EL CONTE:

V'et-ho aquí que una vegada hi havia una pastissera que es deia Neus. La Neus treballava a l'obrador de la pastisseria, que és on es preparen els pastissos, els bombons, les magdalenes, els torrons i també les galetes. Un dia al posar-se a treballar pel matí, ho va trobar tot remenat:: tots els pots estaven per terra i el pot de pinyons estava buit; va pensar que li havien entrat rates i va posar un parany per atrapar-les.

Al dia següent, no hi havia ni el formatge de la ratera , ni tampoc un altre pot de pinyons que havia hagut d'anar a comprar. Això no podia ser, hauria  de posar un parany molt gran per atrapar-les, doncs en una pastisseria no hi poden haver rates!

Però sabeu què? no hi havia rates, els qui vivien en aquella pastisseria eren uns follets. I els follets es van enfadar molt perque la Neus posava paranys ; un d'ells havia quedat atrapat i van tenir molta feina per alliberar-lo. De fet ells només jugaven i menjaven pinyons ; feia més de cent anys que vivien allà i no molestaven a ningú , doncs sortien de nit quan ningú no els veia.

Però no us penseu que els follets només s'alimentaven de pinyons i de pastissos , doncs a dins d'un armari que la pastissera tenia tancat des de feia molts anys perquè no trobava la clau, hi cultivaven bolets.


Així que , enfadats perquè la Neus posava trampes , ells també van pensar en fer coses per fer-la fora i quedar-se a viure sols allà. La volien fer caure per terra ,li volien llençar merengues a la cara i , fins i tot li van posar una olla al cap.

Quan la Neus s'adonà que el que hi havia no eren ratolins sinó follets, pensà que no podien continuar barallant-se ,que si hi havien viscut durant tants anys, també podien continuar fent-ho.

Els follets, contents, li explicaren que ells també sabien fer pastissos , que en sabien fer uns de màgics : la pastissera quedà ben sorpresa.

Els follets es posaren a fer pastissos i la Neus al provar-los, va veure que eren extraordinaris: quan en tastava un ,es posava a riure, desprès un altre es posava a esternudar, un altre li feia fer pets, i un altre la feia plorar. La Neus es va convèncer de posar a la venda només els de fer riure i des d'aleshores , aquella pastisseria es va fer famosa gràcies a aquells pastissos.

US ESPEREM!!!!!!


Preu de l’entrada 3 Eur.